YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

06 March 2009

++Keputusan SPM++

KUALA LUMPUR: Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) 2008 akan diumumkan pada 12 Mac ini.

Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Alimuddin Mohd Dom dalam kenyataan semalam, berkata calon yang menduduki kedua-dua peperiksaan itu boleh mendapatkan keputusan mereka di sekolah masing-masing bermula jam 10 pagi hari berkenaan.

Calon persendirian pula, katanya, akan mendapat keputusan mereka melalui pos, yang akan dihantar oleh Jabatan Pelajaran Negeri.


“Seramai 442,936 calon mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM 2008 dan daripada jumlah itu 388,079 atau 87.6 peratus adalah calon sekolah Kementerian Pelajaran; calon sekolah kerajaan negeri dan tajaan badan tertentu 16,019 (3.6 peratus); calon sekolah swasta 10,331 (2.3 peratus) dan calon persendirian 28,507 (6.5 peratus),” katanya.

Alimuddin berkata, sebanyak 3,939 pusat peperiksaan disediakan untuk peperiksaan itu di seluruh negara. Peperiksaan bertulis SPM 2008 dijalankan dari 11 November hingga 5 Disember 2008.

dicopy daripada - http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Friday/Nasional/20090306073221/Article/


** tapi kat sekolah kita, boleh ambik result
LEPAS ZOHOR.. fahami x?? harap maklum.

5 comments:

The Oathkeeper said...

oo,.
bdak2 pjabat tau dlu r result,.
wawa,.
x aci,.

marushmp said...

bukan gitu dong! gue xmahu kamu dan teman2 menunggu. ceh. speaking indon lak!

hm. tym result pmr hari tu, ramai f3 menunggu dr pagi kol 10.

last2 result kua around 1.30 cmtu.
it's fine if all of u want to come early. do solat jemaah with juniors first. y not? to get barakah right?

n the most important, pliz settle first the fees include tuition. u can check at admin office. ok. gudluck sume

** mlmh rohida says: jgn ingt da pe yg kte buat tym pekse tu. jgn pk byk2. for now, do solat hajat!

** mlmh syikin tahir says: we can still doa now. u cant let serah it to takdir.. doa (banyak) + tawakal (sepenuhnya) + redha(seadanya) --> 12 mac nnt..

KiDaLiciOus said...

hmm..rindu mlm/mlmh sume..
rase terkilan gak tak dpt amek result ana sendiri...
ana sokong gak pe amin ckp..
agak menyampah gak KALAU banat yang jage opis time result kuar tu tengok SEMUA result budak2..

"bdak tu dpt bape huh?"

"hm,budak tu cm takde harapan je..bape dy dapat?"

tp ana yakin 98% orang tersebut takkan berbuat demikian..

"barangsiapa yang menutup aib orang lain di dunia,maka Allah akan menutup aibnya di akhirat kelak"

marushmp said...

salam to semua!

untuk membuatkan korang xsalah faham & anggap, ana xkan tahula result korang cz it's confidential. dan ana xlayak pun nak tau cz ana berda di bawah.

nway buat usop, ana xdela smpi cmtu skali. ana tau perasaan org yg org lain da tau result dy. ana dulu tym pmr pn cmtu. sume da hbohkan aku dapat bpe. huh.

insya-allah ana akan pegang amanah itu. tapi kalu bleh bagi teguran dengan sangat berhikmah ye. ^.~lagipun, kte sbg umat islam xdigalakkan mgunakan pkataan "KALAU"..ok. best of luck again!

The Oathkeeper said...

aku x kesa pn ssape nk tgok result aku,.
bkn gmpak pn,.
tgokla,.

to usOp;
lepak la bro,.
cm mara je
dorg baek kot,.