YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

27 August 2010

Cabaran Ramadhan

Salam..


Ramadhan kali ni aku sedikit tercabar...

1. Mana tak nya, solat terawih tahun ni macam tak semeriah tahun2 sebelum ni..
Degree kali ni, ada kelas malam, so, solat sendiri2 je bila balik rumah. mana meriah solat sorang2.. huhu. kadang2, kalau penat sangat ponteng terawih.. *erk! dala masa demam 2 mgu lepas, aku da ponteng terawih 3 hari...*

2. Tadarus Ramadhan kali ni, aku xsampai lagi target macam yang selalu aku tetapkan; 1 juzu' 1 Ramadhan.. baru juzu' 5 ni.. nak terkejar2 lagi.. tapi, xsalah kan kalau kita tak ada kesempatan nak baca, kita boleh dengar je bacaan dari orang lain.. dapat pahala juga..

3. lepas tu, kali ni, aku jarang dapat qiam.. tidur kepenatan, da set alarm nak bangun awal, tapi, snooze punya snooze alarm, bangun pukul 5 jgak.. *malu nya.. hoho..* tapi kalau da pasang niat, InsyaAllah dapat pahala juga..

Tapi, aku da bertekad, nak cover balik mana yang lopong weekend ni dan cuti sem nanti..

P/s: 1. Aku takut tak sempat nak ramadhan tahun depan.. =(

2. semalam aku ponteng terawih. Asma saje nak mencuakkan diri aku dengan kata2nya "mana tau ko xsempat nak ramdhan tahun depan. tbe2 tidur xbangun2!" argh.. sabar j la..

3. aku da buang tabiat lama, berbuka dengan sikit je. xpenuh meja dengan makanan.. semua tu nafsu ok.. lagipun, aku ni jenis xmakan banyak. nasi separuh je.. =)

4. selamat beramal di bulan promosi mendapat pahala!

5. last2.. hehe, mood aku hari ni: gembira dalam sedih. Muna quoted " kita rancang dengan penuh cita tapi rupanya Allah dah rancang dengan penuh cintaNya.."

4 comments:

little daie said...

I really understand the words 'gembira dalam sedih'.

That's what we call the beauty of Allah.HE knows what is the best... ^_^

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

man proposes God disposes..

=)

anyway, usaha selagi boleh ye..
yuk sama2 !

mar mp 86 said...

to little daie:
thanks for understanding! =)
alhamdulillah, i can accept the faith now with some moral supports from people around me..
*actually, xd la emo sgt pun.. hoho*

mar mp 86 said...

to miss s.e.r.e.n.i.t.y:
insyaAllah.. currently, im trying my best!