YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

25 August 2011

Prank call!

Salam guys!

Macam mana buka puasa tadi? best x? hehe

Nak cerita something ni.. da 2 kali kena tipu benda yang lebih kurang sama. dapat CALL dr scholarship provider!

1. MAYBANK

masa tu lawatan industri kat KL. tengah lunch masa tu.. tiba-tiba dapat call number ofis.. okay, segera la angkat sebab number ofis kan? jawab la...

CALLER: hello, miss mardhiah there?
ME: yes, i am.
CALLER: i'm from maybank. we just want to call you to come to maybank scholarship interview at Great Eastern Mall at 2pm, today.
ME: (tengok jam da pukul 12.30pm and rasa pelik sangat macam mana la maybank ni boleh tau aku ada kat great eastern mall dan tiba2 je boleh buat interview kat mall macam ni!) haa? er... i have works to do at KL now. so, maybe i'll come late. is it okay?
CALLER: owh. you should come earlier.
ME: (okaaayy.. rasa macam pernah kenal suara ni...!!!) [screaming my friend's name!!!] how dare you did this to me!
CALLER: haha. wakenabeb! dala g makan! bye! jumpa nanti!

okaayy.. actually, happy sangat bila dapat call ni.. mana la tau dapat peluang kali ke2 ke.. tiba2 kena prank call.. sabar jela...eeii.. xsuka la... :(

2. JPA

ni baru berlaku siang tadi.. dapat call dalam pukul 12 tengah hari tadi. tak sempat angkat call sebab tengah busy buat kerja.. then, tengok phone, number ofis lagi.. haish. saya da risau da ni. mana la tau proton ke. sebab proton did send email to my friend but not me. mana la tau proton wanted to call me directly! so, i did called terus the office number

ME: assalamualaikum, tadi number ni ada call saya. saya Mardhiah
CALLER: owh. cik mardhiah ye. ni saya dr JPA. awak ada apply JPA kan?
ME: ha ah. (tapi yang baru2 ni punya saya x apply, sebab xsempat.. tapi mana la tau JPA ni ada database saya dan nak bagi tawaran ke.. so, i just said YES!).  sy ada apply.. nape ye?
CALLER: [when she wanted to say something, i did recognised this voice!!) eeemmm..
ME: [screaming my friend's name!!!] how dare you did this to me! dala orang tengah tunggu call dr proton. time ni juga la dia nak main2 ngn orang. xnak kawan!! :(

yang ni pun lagi sorang, my friend yang dapat JPA.. call guna nombor rumah.. mana la orang tau!!

wah3! sukanya kenakan orang eh? tau la da dapat scholarship.. eeeii.. saje je kan?
kesimpulannya... jangan la main2 dengan orang yang tengah tunggu call dr scholarship provider ni.. sedih tau.. kita punya la happy kalau dapat scholarship ni.. tiba-tiba prank call plak! sabar jela.. :'(

6 comments:

finding serene said...

salam..

eii.. manjanya..
sorry la.. org doakan org tu pun dpt scholarship gak..

haha..
sampai aty tamau kawan ey?

gi kampus jalan kaki nak? =P

mar mp 86's said...

haha.

manja ke? saje je.. entry yg menarik untuk di share! hehe.

now, kte suka baca previous posts kte. kind of baca diary la kan.. so, ble kte tulis entry ni, hope that, 1 day kte baca, and buat kte senyum sorang2.. hehe

wekk! xnak jalan g kampus, nak naik myvi lagi best!!! hahaha

finding serene said...

hee..... demand!

kind of tak ske la org maybank tu..
nape sama trick dgn kte?
hish

mar mp 86's said...

haha. kte xtau sape tiru sape..tapi maybank dtg dulu baru jpa datang.. so? :p

finding serene said...

buekkk..

btw, org kata klu dtg kali 3, insya-Allah.. dpt.. ameen~~

jgn serik angkat telefon dri pejabat. haha

mar mp 86's said...

haha. yela.. thanks for being the second.. i'm waiting for the third.. hehe. btw, selamat hari raya! :)