YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

03 September 2010

salah bantal...

Siapa pernah salah tidur?!

Bangun2 je rasa sakit2 badan, leher? Inilah namanya fenomena salah bantal...

Baru2 ni, aku tidur salah bantal..

Al-kisahnya, lepas sahur dan solat subuh aku tidur balik..

So, hari khamis kelas mula pukul 8pagi.. bangun la pukul 6.45am

Bangun2 je.. "OUCH!". asal rasa sengal2 badan ni? leher rasa macam xboleh pusing. kaki pulak macam xdapat gerak... aduh!



Jadi, nak tak nak, kena jela siap nak pergi kelas walaupun terasa kesengalan yang amat sangat..

Kelas pulak hari tu kat tingkat 3.. naik jela dengan gagahnya..

Kat kelas pulak minta fura tolong urutkan.. dia kata maybe salah bantal kot..

erk? salah bantal?! bila fikir balik, rupa2nya...

PATUTLAH! pagi tadi bangun, kepala da jatuh sikit dari bantal. bukan macam posisi biasa..

adakah aku tidur secomel ini? ngeh3 =)

akibatnya, aku jalan xlaju macam biasa.. kura2 pun menang! haha.

lepas tu, ingat nak rest la kejap sebelum kelas start balik pukul 3 tu, tapi ada discussion pula. tertangguh la rehatnya..

pergi kelas, sengal2 lagi. balik2 je terus BOOM! xlarat.. hehe

so, hari ni, kesengalan da hilang sikit tapi sakit belakang tu ada sikit lagi. nak duduk kat kerusi kene ada bantal kat belakang untuk support..

solat pun baca surah pendek2 je, xboleh berdiri lama2..

kesimpulannya, tidur la elok2. jangan ganas2.. ish3

p/s:
1. tanya la eman macam mana nak hilangkan sakit salah tidur ni.. dia kata "minum air banyak2.." erk? "puasa la eman.." haha. "yela, buka puasa nanti minum air banyak2 la" haha. baik3!
2. da tau sakit kaki, pakai kasut tinggi lagi.. degil xnak pakai flat shoes! dush!

7 comments:

azni_1405 said...

kasut tanpa tumit baik untuk kesihatan...ngee~

mar mp 86 said...

hehe.. tapi untuk tampil lebih berkeyakinan, pakailah kasut ada tumit! =)

GrEeN CrYsTaL said...

Iye ke cm 2?x taw la plak...tp tgok rmai je wanita x pkai ksut tumit tp brkeyakinan je...hehe...

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

i lebih yakin
dengan kasut tiada tumit

=)

mar mp 86 said...

to green crystal & miss serenity:

lain orang lain cita rasanya.. sy lebih berkeyakinan ble pakai high heels... =)

inquisitive said...

berkeyakinan sebab rasa tinggi ke macam mana?

mar mp 86 said...

to inquisitive:

lebih kurang la. tengok keadaan. xsemua tempat boleh pakai high heels ni.

sbb da pernah try pakai kasut yang xd tumit, rasa cm rendah. but im still down to earth. =)