YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

22 November 2009

my recent weekend

Salam...*2 post dalam 1 hari

post kali ini aku nak ceritakan sikit pasal weekend aku baru2 ni.. hehe

saturday 21st nov

semalam, ktorg 1 family pergi kenduri dekat rumah jiran aku.. so, ayah kate xpayah la bawa kereta. dekat je. *row blkg rumah aku.. mama pula kata, mcm nk hujan je. bawa la kereta. last2 skali, semua pakat nak exercise di siang hari, kitorang pon jalan jela.. hehe

sampai2 tros makan! lapar gle ow. da kol bpe da masa tu. kol 2 kot. sape xlapar en? lunch time! haha. makan2. kat kenduri tu, ada DJ tau. hm. tau2 jela keramahan DJ tu. ada karaoke siap! waa. aku xleh layan lagu2 jiwang zaman 80-an ni. sakit telinga! haha. not my taste.

hm. sedap gak makan en. sume lauk aku ambik. ayam n daging! sayur pun xlupa. haha. pnoh nasi 1 pinggan! cendol pon ada! peh. tibai je la en.. kempunan cendol. heh. makan2, tengok org sekeliling. haha. ada yg hensem x aku nak tackle? haha. acah je.

then, ada sorang waiter ni dy nak layan karaoke. hah. dy pon nyanyi lagu mawi. xingt lgu pe. tp lgu dy feat. ngn m. nasir uh. sbb dy feat ngn sorang lg budak ni.. nyanyi punya nyanyi. hujan rintik2 turun. hampeh punya penyanyi! haha. so, kitorang da dapat signal dr ayah soh balik. *yela.. jalan kaki en. haha. salam2 tuan rumah. ambik goodie bag n berangkat!

tetiba, hujan lebat weh! haha. habis la.. *dala baru habis demam. waa. tidak. kitorang pon lari balik ke rumah.*bukan lari olimpik ye. lari anak je. haha. ayah kate cm cte hindustan lak. haha. memang best la. dala perut baru diisi. peh. yang aku lak rasa cm nak mandi hujan! haha. siap gelak2 ngn wani. dapat bayangkan x, lari2 pakai kasut wedges? haha. BEST sangat! pengalaman ow.. lencun semua orang. sampai umah, gelak2 lg. sakit perut btol..

haa. aku ingat aku akan diserang pening kepala hujan asid tau. rupa2ya tidak! wah. alhamdulillah! tp beselah semua keletihan, semua tertidur. haha. tp, yg pleknye, aku bangun dalam kemarahan kt seseorang! then malas nak layan, pe lagi bgun2, minum petang semua, makan cupcake yg dpt dr kenduri td. gembira sk8 hati.

__________________________________________________
sunday, 22nd nov

tadi aku g skola..ada penyampaian hadiah budak kecik ni.. hehe. dpt 4 adiah tok subjek terbaik (english, sirah, jawi dan aqidah). so, aku pon join skali. nak tengok sekolah lame. teringat dulu2 naik pentas ambik adiah. haha. selalu gak naik pentas..

hm. adalah kawan aku 2 orang yang dah lame xjumpa datang skali *auni dan hanifah the marshmallow. haha. bosan2 tengok budak2 ni, auni ajak keluar jalan2 dengan kereta dy. jalan2 around GMI. klaka ow. asyik terlepas je simpang yang patut kitorang masuk. haha. tapi, salute la same auni, bawa kereta manual!

tapi dia kene balik awal lak, nak balik kg. ok. tengok la gambar2 kat bawah ni..

pintu masuk sekolah. jadi model sementara. haha
background pentas

4 in 1. dalm bag tu, semua trofi ada. tapi xbest la, adik. pnoh da trofi kat umah. mama kate kene simpan dalam stor sikit trofi murah2n kt rumah tu. haha. aku tengok pon da rimas. trofi mahal je jd hiasan! haha. especially dari kumon.

alamak. beratnye beg ni. eeyah..
ok. selamat da weekend ni. minggu depan cne eh? cuti nak dekat habis.. waa. bulan dis byk kenduri kawen sdare. nak balik tiap minggu! xkisah la cne pon. hehe
p/s: adik: kak, mutayiz tu pe?
aku: mutayiz? pe bnd tu? mumayyiz e?
adik: haah. mumayyiz *adoyai..klaka gle. mutayiz ha dy panggil!
p/s 2: post da panjang ni. ok x?

2 comments:

inquisitive said...

hahahah~nape model sementara tu nampak macam tinggi kat tepi tu??

ohho~
bagus
ini adalah suatu hasil penulisan yang kita nanti2 kan.panjang,berisi dan berinformasi penting.hahaha~*penting la sangat ek?

marushmp said...

lor.. nak jadi model mesti tinggi en? haha