YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

09 May 2010

7 days in a week!

SALAM...

wah.. walaupun baru 2 minggu kami, students TAC berpisah tapi rasa macam da 2 bulan! waaa.. rindu bangat sama kamu semua lebih2 lagi grup 1! huhu.. rindu 24/7! bleh x? huhu

anyway, post kali ni nak describe jadual kelas g1 yg sgt best tym sem 2 ni!

M
arvellous Monday

why i said so? sbb 1st kelas pagi tu, kelas english ms afzan! i like it.. nak tau x? sjak blaja english kt univ ni, aku makin sayang sgt2 kt english sebab more to practical such as interview, dialogue, product presentation... best3! lg2 dapat tengok balik video yg record tu.. huhu. and, 1 more, i have more confidence to speak, write n etc in english.. huhu. credits to ms Afzan.. dan lagi 1 la, kalu korang perasan, aku suka pakai baju warna biru hari isnin. hehe. yeah. for calming.. tenang sgt even hr isnin hari yang sangat susah nak dapat bas.. kalu nak pun, kena keluar awal.. ok2. lupakan pasal bas, aku suka jgak hr isnin sebab kelas habis kol 1.. sangat la best.. hehe. lecture akaun pn pagi.. lecture statistic xlupa.. ok la. 1 jam. tp kadang2 madam rush sgt.. xbest.. then, tutorial business plak.. not bad la.. xd kelas pun. madam bg masa utk bincang pasal biz sale nanti.. gne je la masa yang ad kn..


T
wirling Tuesday

haha. yeah! berputar2! yela.. mana tak nye.. lecture business 3 jam. yang xboleh bla nya, aku kena mengadap j skrin layar kt DKS tu.. penat ow. dala buku biz tu, words j bnyk. nasib berwarna.. kalu tak, pengsan da kot! haha. tp, nasib take 10! kalu lecture lain, take 5! hehe. mdm pun faham ktorg cne.. nasib silibus x ada muamalat. kalu x, pecah da kot kepala. haha. ok. lepas tu, tutorial macro plak. hah. yang ni memang xtahan! dala otak da tepu 3 jam lecture biz td, ni kena sumbatkan pula dengan macro. ada skali tu, aku xtahan da mata ni, ngantok.. skali tu, puan tengah terangkan pasal policy ni. aduh, memang xdpt tangkap la. tp, bukan aku sorang j, ramai gak yg hampir syahid. hehe. bdk dean list pun bleh ngantok time tu! ble disergah puan, tros segar! haha. ingat x?


W
heezing Wednesday

ow. hari rabu! memang sangat termengah2! ok. pagi2, lecture macro. 3 jam! actly, 2 jam setengah j cz puan bg masuk lmbt 8.30am utk breakfast.. kadang2, ada yang x breakfast tu, ad yang tanya soalan "pelik2" kt puan. haha. kenal x siapa? lepas tu, kelas arab ust sanusi. wah. yang ni lagi xle bla. semua orang lemah longlai j nak g BTS 2.9 after hbs lecture. haha. btol x? sape setuju? angkat tangan! hehe. yela.. sume da siap sedia nak landing kepala atas meja. tp aku terkecuali la. haha. duduk depan, mesti la kene steady! wakaka. padahal pernah je tersenguk2 kat depan tu, then, bila ust terangkan nahu aku terconteng buku. yela. letak kepala atas meja, tangan pegang pensel bajet la tulis. tp terconteng. tidur. hehe. ok. yang ni la maksud aku termengah2. lepas kelas arab, direct kelas english sir raimi. padahal kol 1 ialah waktu rehat, tp bagi grup 1, kami belajar.. waa.. lapar3! memang tahan j la prot tu. kdg2, cilok gak makan biskut bila sir tengah tulis kat papan. haha. lapar! then, english yang ni banyak test. nway, nasib sir banyak experience kerja. so, dy pun banyak la cerita pasal kerja dy yang pelbagai tu... best wo..


T
errible Thursday

ok. walaupun terrible, tapi nasib baik kelas hr khamis start pukul 9. so, bleh bangun lambat sikit. hehe. kantoi! yela. mana x nye, hr lain kelas start pukul 8. kene bangun awal! xbest. hehe. anyway, bangun lambat pun sebab nak simpan energy utk kelas yg habis pukul 8malam hr ni! hah. pukul 8! jgn x cye! ok2. abaikan. nanti aku cerita. pagi2, tutorial akaun. so, not bad la. ok je. siapa datang awal, bleh tengok internet. hehe. ye la. kelas kt MSC01. lab komp. so, dapat la tengok jp internet. lepas tu, kene berkejar plak ke FSU untuk lecture statistik. kadang2 kalu kelas habis lambat, doa start belajar tengah dibacakan.. so, ktorg yang lewat ni, aminkan j la.. huhu. then, lecture akaun plak. memang agak segar sket la.. yela.. lepas lunch and solat la katakan.. da dpt tenaga sket. nothing much to story, memang best la lecture akaun, lebih2 lg bila kte da study b4 masuk lecture. memang akan faham! then, kol 4 plak, tutorial statistik.. tp. jarang la ktorg ad statistik ni. cz kadang2 mdm wt awal ataupun sem 2 kali ni cuti awam banyak hari khamis.. hehe. then, kol 6-8pm rehat jp. rehat? ye.. rehat.. kol 8 ad kelas arab ustazah nor.. tp, disebabkan dpt banyak sgt rungutan budak2 ni, minggu ke berapa entah, tukar waktu kelas. kol 6.30-7.45pm. wah. memang berkejar la solat asar ngn maghrib. yela. statistik hbs kol 6, solat asar, kelas, mgrb, kejar bas! haha.. pastu, makan same2 kt SAT. itu yg best moment tu. makan sama2. so, disebabkan esok xd kelas, ktorg ske lepak lame2 kt sat. haha. smpai sat kol 9pm, gerak ke camelia kol 10.15 cm tu. aduh.. dala perempuan. jalan malam2 plak tu. tp xpe.. jalan ramai2. hehe. balik bilik j, tros solat n tidur! xwt pape ulangkaji pun.. hehe


F
reaky Friday

haha. nape freaky? sebab, grup 1 lgsg xd kelas hr ni! yeay! sape rumah dekat bleh balik. hehe. jangan jeles. tp, kadang2, ad jgak lecturer yang nak buat kelas ganti hr ni. so, hasrat untuk balik awal tu terpaksa dilupakan.. hehe.


ok la.. da penat menulis ni.. mane tak nye.. bersambung2 tulis ni. baru hr ni habiskan tulis.. penat.. hehe.. ok. g1 sume, ad masa lg, kte jumpa nanti ya!
macam2 ragam kte kan? hehe. tanx for the memories!

6 comments:

azni_1405 said...

salam mar,,cuti ni watpe??

muna majidah said...

best!
you just remind me with all our experiences there..
"kasut stokin memang sepadan,
beli jauh pulak kat sudan,
yang baik jadikan tauladan,
yg buruk jadikan sempadan"

mar mp 86 said...

>aini: haha. dok kt umah je.. nga tunggu org telefon utk kerja.. hehe

mar mp 86 said...

>muna: yeah.. selagi memori masih segar di ingatan~ hehe.. tanx for the memories!

inquisitive said...

xsedap!!xsedap!!tetibe~hahaha

mar mp 86 said...

tau pun!! ttb j kate xsedap. ape yg sedap entahnye.. xhidang pape makanan pun..