YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

24 May 2010

setahun sudah...

bajet khusyuk la ni? haha. skema pun ada kot!

Salam..


wah. sejak kebelakangan ni rajin betul aku update blog ini. hehe. sudah lawa kan blog ini?


hm. tahu tak hari ini berapa hari bulan? 24 Mei 2010!


Maknanya sudah setahun kita warga tamhidi usim 2009/2010 berkenalan!
Masih segar lagi dalam ingatan anda bagaimana kita mendaftar di DKP 2? beratur panjang untuk menyerahkan borang yang diisi? sambil-sambil itu salam pengenalan dihulurkan.

"tamhidi apa, nama?" tanyaku. "medic-fatin hazwani", "sains tekno- hajar", "law- fahima". begitulah serba ringkas taaruf antara kami

jawabku. "ow. akaun. hm. tak jumpa lagi geng akaun ni.." dalam hati rasa gusar menebal. hanya hasnin sahaja yang menjadi teman ketika itu..

saat mendapat kunci kolej kediaman, lagi risau! takut! siapakah yang bakal menjadi rakan sebilikku? wah! cuak. kemudian, ada seorang perempuan duduk di sebelahku sambil menunggu nombor giliran dipanggil untuk membuat kad matrik. aku pun menghulurkan salam pengenalan. "nama apa? tamhidi?". mudah sahaja pengenalan ini.


"jannah, tamhidi sains teknologi" * masa itu skema lagi, panjang je sebut nama tamhidi. hehe. sekali lagi aku bertanya "no bilik apa?" "b-3-4-1. awak?". balas aku "B-3-4-2. ni mesti sebelah-sebelahkan bilik? hehe" selepas itu aku perkenalkan pula jannah kepada idayu (ari) di sebelah kiri aku yang telah aku kenal sebentar tadi. bilik mereka sama. gembira mereka. aku sekali lagi risau. tak jumpa rakan sebilik!

jadi, setelah selesai proses mendaftar di kampus. kami diarahkan ke kolej kediaman masing-masing untuk meletakkan barang. kolej kediaman bagi pelajar perempuan di camellia court. manakala pelajar lelaki di sutera indah.

ok. setibanya kami disana dengan menaiki kenderaan ibu bapa masing2, aku pun mencari blok B-3.
"aik, mana pula blok B ini?" monolog hatiku. tiba-tiba kakak JAKSA datang membantu aku dan membawa aku ke blok B. "ow. lain rupanya apa yang tulis kat blok dengan kunci ini. apa2 jela.." setibanya aku di B-3-4, aku berjumpa dengan jann! haha. rupanya kami serumah! ** er. jann ingat lagi x kita pinjam apa kt jann 1st day tu? hehe. sweet kot! ** lepas tu kena bertukar! pakai tudung kelabu tu.. xsuka kot! rasa macam nak marah je. tapi stay cool & chill! hehe

seterusnya, kami diarah ke kampus dengan menaiki bas usim. warna ungu tu. haha. ikut sahaja peredaran! dan maknanya aku perlu meninggalkan keluargaku. waaa. sedih kot! dala dalam keadaan kelam-kabut mereka suruh naik bas tu..
ok2. lupakan. tiap minggu aku dapat balik ke rumah! haha. ok. di kampus pula, macam2 aktiviti. ceramah, pergi pavillion *macam orang blur je =_=' *

sumpah setia menjadi warga usim yang setia?

dan yang paling best malam penutup tu. best! ada persembahan dari pelajar2 tamhidi ini. wah! berbakat semua orang. tarian zapin (padey, eman, adira, mayam), main percussion (iman), nasyid (nasrul), jadi MC (muna, syamil, fazlie) dan macam-macam lagi.. haha. malam tu memang pecah perut kot asyik gelak sahaja.


apa2 pun aku nak cerita sedikit macam mana aku kenal G1 ni..

* ratna - masa speaking english placement test. ingat tak kita 1 kump? hehe
* nad & muna - pagi kita beratur nak pergi kampus hari kedua tu. ingat lg?
* adira, arfah, safura, zai, dayah, qila, tkah - kita kenal kat dalam kelas je. pertama kali! maafla. xjumpa korang kat tempat lain. tapi, ada la nampak korang kat DKS masa kita buat writing english placement test.
* fazlie & syamil - nampak mereka masa jadi MC. tu pun xtau dorang ni budak akaun!
* padey, amir, muaz, hansah, irfan, azizi, iftitah, hazwan- langsung xpernah nampak! walaupun dekat DKS english placement test tu.. hehe. kat kelas baru kenal..
* adila, amira, saadiah, saifuddin - ex group 1...

lawatan ke akademi audit negara

explorace!!!!

Alhamdulillah, dengan terhasilnya english placement test tu, kita 21 orang ditakdirkan untuk kelas sama2, rehlah sama, belajar sama, makan sama, buat lawak sama, iftar sama, berlakon sama, buat assignment sama, gaduh sama, kongsi masalah sama, pergi library sama, lawatan sama, main2 sama, lantik class rep sama, aaaa.. rasanya tak terdaya kot untuk aku menyenaraikan kesemuanya disini. apa2 pun, semua itu kenangan terindah!

"THANKS FOR THE MEMORIES!"
SETAHUN SUDAH....


*setahun sudah, kita pun bakal dan sudah menginjak ke 19.. biarlah umur seiring dengan kematangan! *uhu. ayat sape tu?
*tadi call pusat tamhidi, result keluar awal bulan jun. tapi xpasti lagi tarikh sebab masih dalam meeting...

If you think this post is meaningful for you, please click "Like"

4 comments:

muna majidah said...

mar,ingat2!

tapi rasanya sblm tu dah pernah jumpa kat program sek

mar mp 86 said...

haha. tym uh ana xkenal nt pun. ble cte2 rupanya kte da pna jumpa da! ditakdirkan kte bersahabat kt cni.. hehe. ukhuwwah fillah abadan abada!

Arrharatnasari Kachong Ma'arof said...

mar!
org engat2!opkos.

sempat lagi berkongsi tips sblm test: "jgn takut, yg penting confident!"engat x?hehe

mar mp 86 said...

haha! ratna ngn confident xbleh dipisahkan! stil terbayang tangan ratna cne! ahaha