YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

11 May 2010

mozilla firefox vs internet explorer 8

Salam.

Keliru keliru keliru..


Baru ni, aku ada main2 ngn mozilla browser ni. then, bajet nak betulkan settings la. tekan la right click, klikla "edit .....". xingat apa benda tekan. lepas tu, tiba2 tempat yang nak tulis URL and panel file, view etc kt atas tu hilang. aik. cne boleh jadi cmni?


tekan la balik right click tu. aik, xd la plak cm tadi.. waa.. cne ni.... bengang2. tula gatal sgt tangan main settings2 ni. dala x terror mane pun IT ni. intermediate je. hehe


lepas tu, aku ingat kene install balik mozilla ni. uninstall mozilla lama then install yang baru. waaa.. sama je. xd pape perubahan.. kenapa cmni? can anyone help me? xbest la surfing internet cmni.


tengok. nak tekan button "back", "refresh", tulis "URL" pn xboleh.. kalu aku nak surf pun, aku kene tekan kt tab "most visited" ataupun kene g google then search la website mana aku nak gi. tp. xbest jgak. aku dala suka copy link2 ni nak suruh siapa2 tgk ape yg aku tengok.. tp.. xdpt.. pastu, kalu nak tekan button refresh kene tekan "ctrl+R". wah! banyak songeh nak tekan2 ni...


lepas tu, aku tetibe teringat nak install IE 8 yang latest ni. peh. lame gak nak install dia. lg lame dr install mozilla. aduh. tunggu punya tunggu, install jgak.


so, bila da guna IE ni, 1 je kelemahannye. aku ni jenis yang suka bukak tab banyak2. yg IE ni, lambat sikit bagi respon bila aku suruh "open in new tab" ... aaa.. xbest2. aku xsuka buka window banyak2 kt bawah tu. nanti lambat laptop ni operate..


then, i took a decision to use mozilla until the end. ecece. sbb mozilla j yang faham aku nak buka tab banyak2. hehe.


but, can anybody help me how want to fix this problem? i want to surf internet easily. such a messy if i want to open google each time i want to open new website..


hurry up!! i will treat u 4pcs sweets=20cents! hehe





2 comments:

^aku aida^ said...

lol,
pe la yg kau wat nie mar.
adehhh..
hmm, gune la google chrome..
lg laju beb..

btw, kalo nk gne jgk mozilla tu,
masok options..
sebabkan kau punye tu sume hilang..

tekan "alt + V + T + N"..

hope keluar la.. :)

mar mp 86 said...

hm. malas la nak download2 da.. hehe. nice ape mozilla ni..

nway, da ok da mozilla ni. ad pakar it tlg ajarkan. hehe.

nway again, datang jgak anda ke blog saya ye! ingt da lupa... ngee~~